Wie er niet was heeft dikke pech gehad: onze nieuwjaarsreceptie van vrijdag 26 januari was af, en te meten aan het aantal lege flessen ook nog rijkelijk! Het OKRA-team legde de leden in de watten met hapjes, cava, wijn en fruitsap (en water voor de echte 'diehards'). We werden ook nog verrast door het bezoek van Barbel Cuppens, de regionale kracht die ons Trefpunt begeleidt. En die zag ... dat het goed was!

We brachten op vrijdag 12 januari een bezoek aan de politie. Niet omdat we iets mispeuterd hadden, maar omdat de Sint-Truidense politie ons wilde informeren over cybercriminaliteit, nu nog actueler geworden na de diefstal vanonze gegevens bij limburg.net. Met een hoop tips en de oproep oml steeds alert en voorzichtig te zijn en na een goei tas koffie trokken we weer terug onze eigen cyberwereld in. Bedankt, Truiense politie, voor deze namiddag.

De wandeling van 28 februari bracht ons naar Nieuwerkerken voor een modderige tocht door Nieuwenhoven en metalle café's in Nieuwerkerken gesloten. Zelfs de sporthal was dicht. Dus moesten we "droog" naar huis.

Op 29 februari, de dag die we dit jaar extra krijgen, gingen we wandelen met OKRA-limburg in Eupen, rond de afdamming van de Vestder en in het Hetogenwald. Het werd een fijne ervaring met een puike organisatie van OKRA Sport+.

Toen we op 20 maart in, Melveren gingen wandelen stonden de peren al volop on bloei, nog nooit gezien in de fruitstreek. Met eeh tussenstop aan de Commanderij van Bernissem en een afsluiter in Melveren werd het weer een leuke tocht, door wandelcoach Erik uitgestippeld.

Op 10 april tekenden onze wandelaars present in Kortessem, iets verderaf (binnenkort in Hasselt) dan normaal maar daarom niet minder mooi en gastvrij. Zoals steeds wordt de groep met beter weer.

Op 19 april kwam Lies Minschaertons meer vertellen over rouwen en afscheid nemen, een aangrijpende lezing over hoe omgaan met een sterfgeval. Zij ontleedde het rousproces, waar uiteindelij iedereen door moet. Spijtig was de vaststelling dat de grote massa voor dit delicaat onderwerp niet warm liep, maar met 20 deelnemers, die er heel wat aan hadden, zijn we ook content.

Wie had er ooit van Thuin gehoord? Wij alleszins niet, maar toch durfde OKRA Sint-Seniorenvereniging OKRA Sint-Truiden het aan om het onbekende Wallonië te exploreren en we trokken naar de Samber en ... naar Thuin op 26 april met eenbijna volle bus. We beklommen de Belforttoren, gingen op zoek naar de hangende tuinen, bezochten de abdij van Aulne en arriveerden tenslotte in de distillerie van Biercée om er alles te leren over drank stoken. Met dank aan Bernard Lejeune uit Tienen maar die al een paar decennia een echte Thuinois is en die ons in zijn stadje rondleidde.. En wat leerden we? Dat je niet groot hoeft te zijn om de moeite voor een bezoekje te doen, vooral de derde zondag van mei als ze er uitbundig Sint-Rochus vieren!