De eerste februariwandeling bracht weer 20 liefhebbers van mooie natuur en frisse gezonde lucht op de been, ditmaal in Alken waar wandelcoach Erik Dethier een tocht van 7 kilometer uitstippelde en er zelfs voor zorgde dat we de ganse namiddag onder een staalblauwe hemel mochten vertoeven. En uiteindelijk landden in het mekka der bierproevers voor het beste ter wereld: een frisse Criistal Alken.

Meer foto's? HIER

Het is al enkele jaren de gewoonte dat OKRA voor zijn nieuwjaarswensen richting Goirsem trekt. Na een paar jaar onderbreking wegens ... je weet wel, stonden we er in januari opnieuw, weliswaar zonder nieuwjaarsbrief maar wel met een valies goede voornemens en een overvloed aan hapjes en drank. En een pittig detail: bij ons was iedereen gratis welkom want bij OKRA moet je niet betalen voor gezelligheid.

Op onze receptie namen we ook in dankbaarheid afscheid van Guido Kinnaert en Jean Detraux, die OKRA wel trouw blijven maar hun engagement binnen het team wilden afbouwen.

Meer foto's? HIER

Een wandeltocht vertrekt steevast aan een horecazaak en arriveert er ook. Je ziet hier waarom, toen we geland waren na een tocht rond Hoepertingen en uiteindelijk soelaas zochten in de Blokhut. Na een schuchter begin hebben onze wandelingen steeds meer succes, ook al lopen we soms wel eens verkeerd.

Meer foto's? HIER

De Winterwandeling van Regio Limburg bracht ons dit naar naar Veerle-Laakdal, in de schaduw van de abdij van Averbode. Een nat pak in de voormiddag en een zonnige namiddag waren ons deel, maar als we alles optellen was het een plezante namiddag is een zeer mooie streek, fijne wandelingen, uitstekende lunch. Een geslaagde wandeldag dus!

Meer foto's? HIER

De wandeling in het Vinne in Zouitleeuw was niet zo lang: een behoorlijk gebied in het domein was ontoegankelijk om vrijende en broedende watervogels niet te storen, Dus was er mùeer tijd voor ... een goei pint en een gezellige babbel.

Meer foto's? HIER

 

 

 

 

Brugge die Scone heeft haar eretitel eer aan gedaan. We trokken vijuf kilometer door het Venetië van het Noorden en maakten kennis met enkele van de vele monumenten die de stad rijk is. Op sommige plekken was het zelfs file: we konden ternauwernood de Heilig Bloedbasiliek binnen. Maar het Begijnhof verraste ons dan weer met een hele binnentuin vol "tijllozen".

Meer foto's? HIER

De geplande 5 kilometer werden er negen, ergens een verkeerde beslissing bracht ons uiteindelijk in Wellen. Maar Google Maps bracht ons weer op het rechte pad, een pad dat we niet kenden en toch o zo mooi was. En het moet ons van het hart: Borgloon tijdens de bloesems ... is nog mooier dan Sint-Truiden.

Meer foto's? HIER

 

 

 

 

 

De abdij van Rolduc in Nederland en de vroegere Navo basis onder de Cannerberg waren het voorwerp van een daguitstap van OKRA: twee boeiende plekken die we ook weer hebben kunnen ontdekken dankzij vier uitstekende gidsen.

Meer foto's? HIER

 

 

 

 

Onze jaarlijkse bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw brengt ons elke eerste vrijdag van mei naar Kortenbos, een traditie van de vroegere christelijke arbeidersbeweging ACW, nu verveld tot beweging.net. En achteraf praten we bij met een tas koffie en een stuk Limburgse vlaai.

Meer foto's? HIER

 

 

Met de fiets naar Kelchterhoef ... viel dik in het water. dus maar met de auto richting Kempen en ginder -met de paraplu- een wandeling rond de plas gedaan. Maar OKRA-mensen amusere, zich altijd en overal, zemfs als het oude wijven regent.

Meer foto's? HIER

 

 

Mettekoven is en blijft in onze ogen het mooiste dorp van Limburg, met een prachtige natuur en een 'rustplaats' die weer open is. Een prachtige wandeling doorheen al dat moois en een frisse pint in het Martenshof maakten de namiddag compleet.

Meer foto's? HIER

 

 

 

B-Mine biedt de bezoekers een echte blik in de ondergrond waar vele van onze grootouders in het stof en de duisternis hun boterham en hun kolen moesten verdienen. OKRA werd door een ervaren gids geconfronteerd met dat verleden.

Meer foto's? HIER

Voor de woensdagwandeling trokken we op een zomerse woensdag in juli naar Montenaken, een tocht langs oude kapelletjes en Roimeinde tumuli. En velden zo ver het oog reikte, afgezoomd met de windmolens langs de E40. En de tocht eindigde niet in een Gingeloms café maar in de brouwerij van Kerkom.

Meer foto's? HIER

Blijkbaar vind je de meeste mooie plekjes dicht bij huis. Vanop Stayen wandelden we langs Stayenmolen via de Cicindriavallei en Halmaal naar Wilderen om weer in het Walhalla van STVV te arriveren voor ... enkele duvels. Onderweg zagen we nog de grootste paddenstoelen uit ons land, zo dik als een ... voetbal.

Meer foto's? HIER

Er was voor de nazomerwandeling niet veel goeds voorspeld, maar de negativisten hadden ongelijk. Het was een schitterend weer rond de kinderboederij van Kiewit waar de gidsen weer gezorgd hadden voor leuke wandelingen naar ioedrs godsvrucht en vermogen. Weinig Truienaren hebben we er gezien: slechts vier hadden er 15 kilometer voor over oml in het land van 1000 meren rond te toeren

Meer foto's? HIER.

De derde driedaagse uitstap van OKRA Sint-Truiden trok opnieuw richting Frankrijk. Na de Champagne-streek en de Elzas was het nu de beurt aan Noord-Frankrijk, de wondermooie Opaalkust. De bus zat goed vol en Loyke Travel had voor een puik programma ge-zorgd.
Volgend jaar gaan we … niet opnieuw naar Frankrijk, maar we zullen vertrekken richting Duitsland.

De laatste fietstocht van het jaar op woensdag 25 oktober werd een leuke tocht, en werd nog leuker afgesloten in de cafetaria van de Trudosporthal met een tractatie door het bestuur. René heeft evenwel te kennen gegeven dat, als het weer goed is, hij wel nog op de woensdag op pad wil met de liefhebbers. Hou dus je mailbox in de gaten!

Meer foto's? HIER.

 

We trokken ook  nog naar het Mediahuis in Hasselt, zeg maar de redacties van Het Belang van en TV Limburg, die in een nagelnieuw gebouw gehuivest zijn. Modern en zelfs een beedtje (te) sjiek. Er stond ook een bezoek aan de TV-studios van TV Limburg op het programma en aan de redactiezaal van de krant.

Meer foto's? HIER.

HET KERSTFEEST VAN OKRA SINT-TRUIDEN ANNO 2023 WAS EEN VOLTRFFER. WE WAREN MET 55 TROUWE OKRA-LEDEN DIE ZICH MINDER ZORGEN MAAKTEN OVER ... TE DUUR, TE VER, TE VROEG, TE LAAT, OP EEN VRIJDAG, TE SJIEK, TE ... HET WAS AF, DE GRAPPIGE GARçON KREGEN WE BOVENOP EN OLIVIA ZORGDE VOOR MUZIEK EN ONTSPANNING. EEN AVOND DIE VEEL TE VROEG VOORBIJ WAS!

Meer foto's? HIER.