De eerste februariwandeling bracht weer 20 liefhebbers van mooie natuur en frisse gezonde lucht op de been, ditmaal in Alken waar wandelcoach Erik Dethier een tocht van 7 kilometer uitstippelde en er zelfs voor zorgde dat we de ganse namiddag onder een staalblauwe hemel mochten vertoeven. En uiteindelijk landden in het mekka der bierproevers voor het beste ter wereld: een frisse Criistal Alken.

Meer foto's? HIER

Het is al enkele jaren de gewoonte dat OKRA voor zijn nieuwjaarswensen richting Goirsem trekt. Na een paar jaar onderbreking wegens ... je weet wel, stonden we er in januari opnieuw, weliswaar zonder nieuwjaarsbrief maar wel met een valies goede voornemens en een overvloed aan hapjes en drank. En een pittig detail: bij ons was iedereen gratis welkom want bij OKRA moet je niet betalen voor gezelligheid.

Op onze receptie namen we ook in dankbaarheid afscheid van Guido Kinnaert en Jean Detraux, die OKRA wel trouw blijven maar hun engagement binnen het team wilden afbouwen.

Meer foto's? HIER

Een wandeltocht vertrekt steevast aan een horecazaak en arriveert er ook. Je ziet hier waarom, toen we geland waren na een tocht rond Hoepertingen en uiteindelijk soelaas zochten in de Blokhut. Na een schuchter begin hebben onze wandelingen steeds meer succes, ook al lopen we soms wel eens verkeerd.

Meer foto's? HIER

De Winterwandeling van Regio Limburg bracht ons dit naar naar Veerle-Laakdal, in de schaduw van de abdij van Averbode. Een nat pak in de voormiddag en een zonnige namiddag waren ons deel, maar als we alles optellen was het een plezante namiddag is een zeer mooie streek, fijne wandelingen, uitstekende lunch. Een geslaagde wandeldag dus!

Meer foto's? HIER

De wandeling in het Vinne in Zouitleeuw was niet zo lang: een behoorlijk gebied in het domein was ontoegankelijk om vrijende en broedende watervogels niet te storen, Dus was er mùeer tijd voor ... een goei pint en een gezellige babbel.

 

 

 

 

 

Brugge die Scone heeft haar eretitel eer aan gedaan. We trokken vijuf kilometer door het Venetië van het Noorden en maakten kennis met enkele van de vele monumenten die de stad rijk is. Op sommige plekken was het zelfs file: we konden ternauwernood de Heilig Bloedbasiliek binnen. Maar het Begijnhof verraste ons dan weer met een hele binnentuin vol "tijllozen".

 

De geplande 5 kilometer werden er negen, ergens een verkeerde beslissing bracht ons uiteindelijk in Wellen. Maar Google Maps bracht ons weer op het rechte pad, een pad dat we niet kenden en toch o zo mooi was. En het moet ons van het hart: Borgloon tijdens de bloesems ... is nog mooier dan Sint-Truiden.

 

 

 

 

 

 

De abdij van Rolduc in Nederland en de vroegere Navo basis onder de Cannerberg waren het voorwerp van een daguitstap van OKRA: twee boeiende plekken die we ook weer hebben kunnen ontdekken dankzij vier uitstekende gidsen.

 

 

 

 

 

Onze jaarlijkse bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw brengt ons elke eerste vrijdag van mei naar Kortenbos, een traditie van de vroegere christelijke arbeidersbeweging ACW, nu verveld tot beweging.net. En achteraf praten we bij met een tas koffie en een stuk Limburgse vlaai.