HOME » ACTIVITEITEN » OKTOBER: DRONEPORT

BEZOEK AAN DRONEPORT - BRUSTEM

Oktober 2020

Om 13.00 uur

Bezoek aan Droneport

We komen samen aan Droneport zelf

Lichtenberglaan 1090, industriepark Brustem

Gratis

In België worden elke maand zo’n 2.000 drones verkocht. Deze onbemande luchtvaartuigen worden ook steeds vaker ingezet voor commerciële doeleinden. In totaal zijn er vandaag in ons land al ruim 2300 grote drones geregistreerd.

In 2013 werden de eerste plannen gemaakt door de stad Sint-Truiden om de site in zijn vroegere glorie te herstellen en te lanceren in de 21e eeuw van de luchtvaart. Toen werd Droneport geboren.

DronePort is bezig met het opzetten van een uniek ecosysteem met een infrastructuur en diensten om onderzoek, innovatie en ondernemerschap in de ruimtevaart- en drone-markt te faciliteren. DronePort Incubator is de thuisbasis voor startups, organisaties en onderzoeksteams die deze nieuwe markt ontwikkelen, ervoor produceren of er diensten voor verlenen. De incubator bevordert de kruisbestuiving tussen onderzoek en productontwikkeling: de basis voor innovatie en ondernemerschap!

Drones in de landbouw, voor pakjestransport, voor het vervoer van organen, voor opmetingen en observaties, … het gebruik ervan is eindeloos, en dat gaan we ontdekken. Een vaste datum is er nog niet, maar we gaan dit bezoek zeker doen in oktober.